TeracodeTorrent oldalakTracker info

Insane: Biztonsági problémák

Sziasztok! Pár napja robbantottuk a bombát, miszerint feltörték a teracod torrent oldalt:

Feltörték a teracod torrent oldalt!

 

Oké. De ki és miért?  Erre adunk most választ.  A történet a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. Két ismert webfejlesztő egymásnak esett, és a kakaskodásban bizony a teracod áldozatul esett. Plusz ki lett teregetve az a bizonyos szennyes, esetünkben a teracod szennyese.

Na de nem  segítőszándékból, pusztán kitolásból. Tehát ez a sokadik felvonása egy olyan sztorinak aminek a hátterében mindig személyes ellentétek vagy kicsinyes bosszúhadjáratok állnak.

Az, hogy kinek hol bibis és hogy ki okozta azt a bibit teljesen mellékes. Minket csupán a végeredmény érdekel mert az érint titeket, egyszerű mezei felhasználókat.

Más kérdés, hogy a cicaharcban előkerülő ütőkártya nem egy szimpla blöff, vagy is a jelszavak lopásáról szóló vádak sajnos igazak. A teracod bizonyíthatón évek óta adatlopó tevékenységet folytat.

A mai napon pedig az insane tracker is riadót fújt, ne hogy az ő felhasználóik igyák meg a levét a teracod oldalon történő folyamatos visszaéléseknek:

Figyelem! A Teracod oldalon folyamatosan rögzítik a felhasználók jelszavait! Aki használja azt az oldalt és ugyanazt a jelszót máshol is, azonnal cserélje le mindenhol!

Insane

Mellesleg az insane tracker se az a sumák oldal, szóval ők is megkongatják azt a bizonyos vészharangot ha indokolt. Kérdés, hogy lesz e értelme, hiszen ez megint csak azokra a felhasználókra jelent igazi veszélyt akik mindenhol ugyan azt a jelszót használják.

A teracod kapcsán eddig is nyílt titok volt az adathalászat hiszen az oldalt az a root fejleszti aki a moviezone tulajdonosaként már számtalanszor került hasonló ügyekbe. A torrentek.info feketelistáján mellesleg 2016 óta fent van:

https://torrentek.info/fekete-lista

Gyanítom ha a teracod nem tesz meg mindent a neve tisztázásáért akkor könnyen ők is a feketelistán találhatják magukat.

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • T
    • T
      Titkosinfo
    • 2019-12-25
    Most vettem észre, hogy vviki a moviezone oldalon is tulajdonos: https://i.imgur.com/f6yS0jh.png
    Ráadásul ez alátámasztja azt a nyílt titkot, hogy a teracod tulajdonosa, és root egy pár: https://i.imgur.com/dIdANLf.png
    T