Antiszoc Figyelő

Karácsonyi történetek a szégyenfalról!

Sziasztok! A Pedro’s BTMusic angol nyelvű torrent tracker mintájára a torrentek.info is hajlandó teljes amnesztiát adni a kitiltott tagjainak. De amíg a pedro csak támogatás, az az némi pénz fejében engedi vissza régi tagjait, addig a torrentek.info az ünnepekre való tekintettel döntött így:

Kedves zárolt vagy kitiltott felhasználók!

Közületek elég sokan írtak nekünk az elmúlt időszakban újabb esélyt kérve. De az ilyen üzenetekre sajnos nem áll módunkban reagálni.

Viszont oldalunk a Torrentek.info ebben az évben lett tíz éves, így ez egy különleges karácsony.
Ezért úgy döntöttünk, hogy tisztalapot adunk minden olyan régi tagunknak, akik evvel a lehetőséggel élni szeretnének.

Boldog békés ünnepeket mindenkinek!

Itt nyilván nem a csalókat és notórius hazudozókat fogják visszaengedni. Inkább az  olyan személyekről lehet szó, akik annak idején bal lábbal keltek fel és saját maguk döntöttek a fiókjuk zárolása mellett. Továbbá az évek múlásával rengeteget fejlődött az orvostudomány, így bizonyos problémák kezelésére már nagyon jó gyógyszereket lehet kapni.

De ez hír nem csupán a megbocsájtásról szól. Nagyon jó lehetőség arra is, hogy igazi antiszociális elemeket figyelhessünk meg akció közben. Ők lesznek majd azok akik bár adnak választ, de korántsem érintette meg őket a karácsonyi hangulat.

Ezek az emberek engedély nélkül is vissza regelnek, hiszen mit nekik a szabályok, az ilyen okos emberekre azok soha sem vonatkoznak. Ez csupán azok keresztje, akiket megbénít a normális emberi viselkedés és láthatatlanan béklyóba zár a magyar helyesírás szabályai.

Mai első vendégünk rolly, akit szerencsére nem gátolják a fent említett dolgok az önmegvalósításban. Ösztönei, és az a bizonyos belső hang amit általában csak a skizofrének hallanak arra sarkalták, hogy a levél elolvasása nélkül kevesebb mint 10 másodpercen belül reagáljon:

Ne spamejel mar.
most miert kell a masikra raeroszakolni?

U.I. Regiszni miutan kitiltotak gyerekjatek, belepek a Digi fiokomba es lecserelem az IP cimemet, most blokoltam az e-mail cimedet.

rolly

Ez akár egy új karácsonyi nóta szövege is lehetne

Ne spamejel mar.

Fa-la-la-la-la, la-la-la-la

most miert kell a masikra raeroszakolni?

Fa-la-la-la-la, la-la-la-la

 

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én máris ünnepi hangulatba kerültem. Amúgy a kedves rolly közel hét éve ezt az egy értesítést kapta meg ami máris elég volt neki ahhoz, hogy spam-nak nevezze és mérgében elfelejtsen írni és olvasni.

Az antiszoc viselkedés egyik másik ismérve is ráillik ami nem más mint a szabályokhoz való kritikus hozzáállás. Őt nem kell visszaengedni, ő majd jön ha akar. Halkan súgom meg, hogy jött is. De sajnos még mindig a betárcsázós net korából ráragadt trükkökkel próbálkozik.

A komolyabb oldalak vagy tíz éve nem foglalkoznak ip címekkel. Inkább a sütiket figyelik meg, így ha csak nem vesz egy új számítógépet nem tud észrevétlen maradni. De kétlem, hogy ezzel az egyéni irodalmi stílussal bárhol is eltudna vegyülni.

Van egy olyan érzésem, hogy lesznek még hasonló megnyilvánulások egy őszinte és önzetlen karácsonyi gesztusra. Hiszen soha máskor nincs ekkora kontraszt az emberek viselkedésében. Ilyenkor jobban feltűnik ha a kinyújtott békejobba beleköpnek. A szeretet viszont mindig erősebb az ilyen alantas viselkedésnél.

De nem csupán ilyen visszajelzéseket olvashatunk. Szép számmal érkeztek olyan üzenetek is, melyek valóban méltóak az ünnep fényéhez:

Örömmel olvastam soraid.  Gondolom nem kell nagyon bemutatkoznom. Szóval ha tart még az akció, akkor jönnék én is. Mondtunk egymásra sokmindent, de rég volt, részemről spongyát rá. Na most ennyi. Akkor mehetek?

Hát nem aranyos? Ilyen és ehhez hasonló üzenetek miatt született a fent említett akció. Mivel sok ehhez hasonló üzenetet érkezett, így a torrentek.info vezetése szenteste környékére ígéri az adatok feldolgozását.