jogtorrentTorrent oldalakTracker info

EU: A fiatalok 51% -a az elmúlt évben nem kalózkodott

Az Európai Unió  által közzétett új tanulmány szerint a 15–24 évesek 51% -a nem használt illegális digitális tartalmat az elmúlt 12 hónapban. Míg körülbelül egyharmaduk elismeri, hogy használ illegális forrásokból származó tartalmat.

Az EU szerint ritka, hogy a fiatalok kizárólag kalóz anyagokra támaszkodnak.

A 2016-ban közzétett előző tanulmányhoz hasonlóan a zene továbbra is a legnépszerűbb tartalom a fiatalok körében.

Lenyűgöző 97% -os zenelejátszás vagy letöltés, 94%  filmek és sorozatok, ezt követik a játékok 92% -kal. Ezt követik a hozzáférhető oktatási anyagokhoz (82%), végül hasonló  számban más TV-műsorok vagy sportok (79%).

A tanulmány megállapította, hogy körülbelül egyharmaduk használ engedély nélküli forrásokat, de ez öt százalékponttal alacsonyabb, mint a hasonló, 2016-os tanulmány eredménye.

Azok a fiatalok, akik szándékosan illegális forrásokat használnak a digitális tartalom elérésére, elsősorban a filmekhez és a sorozatokhoz való hozzáférés miatt teszik

– tárja fel a tanulmány.

Jelentősen csökkent azok száma, akik illegális forrásokat használnak a zenékhez.  Szinte minden fiatal tölt le vagy oszt meg zenét  az interneten, de az illegális forrásokat szándékosan használók csak 39% -a szerez így be  zenét – ez 17 százalékponttal csökkent 2016 óta.

„Szinte mindig vannak olyan okok, amelyek megakadályozzák a fiatalokat az illegális források felhasználásában. Elsősorban az olcsóbb ajánlat (55%) a büntetés kockázata (35%) és a rossz személyes tapasztalatok (29%) ”

tette hozzá a jelentés.

A válaszadók többsége tehát zenéket, filmeket, TV-műsorokat, sportot, játékokat, könyveket és hasonló tartalmakat „fogyaszt”,  míg a  kalózok inkább a filmekre és sorozatokra összpontosítanak.

(Készült a torrentfreak publikációja alapján)