torrentTorrent oldalakTracker info

Mailchimp: A TorrentFreak túl kockázatos

A Mailchimp egy hatékony marketing eszköz amivel professzionális hírleveleket küldhet a kedves ügyfél. A TorrentFreak meg is volt elégedve ezzel a szolgáltatással, de mint kiderült a Mailchimp nem volt megelégedve a TorrentFreak hírportállal. Legutóbbi cikküket már ki sem küldték.

A hivatalos magyarázat szerint semmi bajuk sincs az oldallal, csupán a téma kényes amivel foglalkoznak:

Sajnos a fiókjához kapcsolódó téma kockázat túl nagy ahhoz, hogy továbbra is támogathassuk

– válaszolta a MailChimp.

 

Tehát lényegében a témával van baj, amivel a TorrentFreak már tizenegy éve foglalkozik. Írhatsz a politikáról, írhatsz a maffiáról is, de ne hogy egy betűt is írj a fájlcserélésről és a torrent oldalakról, mert te is feketelistára kerülsz.

Mi itt a torrentek.org-on is tapasztaltuk már azt, hogy ami nem fekete vagy fehér, azt bizonyos személyek és szervezetek majd azzá teszik. Magyarul ha nem írod le minden mondatod után, hogy a torrentezéssel a maffiát támogatod, és hogy mindenki pokolra jut aki egy bájtot is letölt, akkor te már a szemükben torrent oldalt üzemeltetsz, kvázi ellenség vagy.

Talán túlzásnak tűnhet, de mikor tárhelyet kerestünk, konkrétan ezzel az indokkal utasítottak el bennünket, idézem:

 

Nem futtatunk torrent oldalakat

 

Ha bizonyos személyek azt sem tudják mit takar az a kifejezés, hogy torrent oldal, akkor nagyobb szükség van a munkánkra mint gondoltuk. Tudjátok azért kicsit elképesztő, hogy a fájlcserélésről nem beszélhetsz, a torrent oldalakat meg sem említheted, de a jogvédők kálváriáját azonban szabadon nyomon követheted.

Hogy is van az? Harcolnak valami ellen, amiről mindenki tud, talán minden tizedik ember próbálta is már, de te nem beszélhetsz róla, mert szeretnék ha senki se tudna róla, ha a homályban maradna. Szeretnék, ha csak az egyik oldal lenne bemutatva. Ez a propaganda lapoknál működhet, de az újságírók többsége azért szereti körüljárni az adott témát, és lehetőség szerint minden álláspontot bemutatni.

De ezek a szervezetek (tisztelet a kivételnek) inkább fű alatt dolgoznak, és szeretnek a politikusoknak olyan beadványt a kezükbe adni, amiket senki se láthat, amiről senki sem tudhat. De szerintem az újságíróknak pont az a dolguk, hogy minden olyan témáról beszámoljanak ami érinti és érdekli a közvéleményt.

Valóban kényes téma ez, ami sokakat érint. Amit nem lehet radikális eszközökkel tiltani vagy befolyásolni. Meg kell találni az arany középutat. Mert ha az egész almát nézzük, akkor felmerül a kérdés, hogy valóban az a közösség érdeke, hogy 10 ember örüljön, milliók rovására? Melyik az a politikus, aki ilyen döntéseket megmerne hozni?

Amíg többen lesznek azok akik használnak ilyen oldalakat mint azok akik az egész iparágat lekapcsolnák, szerény véleményem szerint nem lesz itt komolyabb változás. Aztán mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy rossz, de csak azután, hogy a legtöbb álláspontot felkutatta.

Ugyanis nem beszélhetünk egy témának csak az egyik feléről. Nem tehetünk, úgy mintha nem is léteznének torrent oldalak, csak mert a nevüket, címüket leírva egyesek úgy vélik, nemzetbiztonsági kockázatot jelentünk. XD

Igen is kell beszélni a torrent oldalakról, és kell beszélni a fájlcserélés elleni harcról is. Az, hogy ez melyik félnek kedvez csak az érintetteket érdekli. Ugyanis az olvasók magával a leírt szövegel foglalkoznak, nem pedig a képzelt ellenségek gyártásával. Nekünk pedig az olvasóink az elsők. Nem rakunk szűrőt a szánkra, nem remegünk rá minden mondatra attól rettegve, na ezt most ki érti félre? Ki hiszi majd azt, hogy ez nem egy független magazin.

A napokban a TorrentFreak is megtapasztalhatta, hogy bizonyos emberek szemében nincs olyan, hogy pártatlan.