torrentTorrent oldalakTracker info

Mega.nz blokkolása feloldava

A fájlmegosztó óriás Mega  elnevezésű weboldalt a közelmúltban egy bírósági végzésnek köszönhetően blokkolták a brazil internetszolgáltatók.  Most úgy néz ki fordulat állt be az ügyeben, ugyanis a fellebbezést követően  az új-zélandi székhelyű webhelyet feloldják az ország internetszolgáltatói.

A felhasználók által feltöltött fájlokat tároló bármely webhelyen elkerülhetetlen az a helyzet, hogy egyes felhasználók szerzői jogokat sértő tartalmakat tegyenek közzé, illetve tároljanak.

Minél nagyobb a webhely, annál nagyobb a probléma,  ezzel a YouTube szerzői jogi osztálya is tisztában van De  amíg  kevés jogtulajdonos próbálna ilyen intézkedésekkel nyomást gyakorolni a videómegosztó óriásra, addig  a Mega-hoz hasonló webhelyek valahogy mindig a puska rossz oldalára kerülnek.

A Mega 2013-as  indulása óta  az egyik legnagyobb fájltároló a piacon. Kim Dotcom-nal való korai kapcsolatának köszönhetően a webhely már a kezdetektől óriási ellenőrzés alatt állt.

Kim Dotcom volt ugyanis a Megaupload alapítója, ami a maga idejében szintén a világ egyik legnépszerűbb fájltároló szolgáltatása volt, egészen a 2012 januári lekapcsolásáig. Pontosan ezért a Mega  mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a szerzői jogi kérdésekben teljes mértékben megfeleljen a hatályos törvényeknek.

Ennek ellenére, a hónap elején felfedezték, hogy a brazil felhasználók nem férhetnek hozzá a szolgáltatáshoz.  Mint kiderült a  São Paulo-i bíróság négy internetszolgáltatót – Claro Brasil, Vivo-Telefonica, Oi és Algar Telecom – utasított arra, hogy megakadályozzák előfizetőik számára, hogy több domainhez hozzáférjenek, ideértve a Mega.nz-t is.

Most azonban a  fellebbviteli bíróság elrendelte a Mega  blokkolásának feloldását.

A Mega felhasználók a Twitteren közzétett kommentjei szerint néhány korábban blokkolt felhasználó mostantól ismét hozzáférhet a webhelyhez, ám a vállalat sürgeti, hogy a még mindig nehézségekkel küzdő felhasználók vegyék fel a kapcsolatot szolgáltatóikkal.

Vegye fel a kapcsolatot az internetszolgáltatóval, ha továbbra sem fér hozzá a https://mega.nz webhelyhez.

– mega.

 

A SimilarWeb statisztikái szerint Brazíliából több látogató érkezik az oldalra, mint bármely más országból, ezek együttesen a Mega forgalmának csaknem 10% -át teszik ki, és ez az ország 108. legnépszerűbb oldala:

 

A Mega januári jelentése feltárta mennyit is haladt az oldal a hat évvel ezelőtti indulásuk óta:

A mai napig több mint 130 millió regisztrált MEGA-felhasználó van, akik több mint 53 milliárd fájlt töltöttek fel

-mega

 

via torrentfreak