torrentTorrent oldalakTracker info

A Cloudflare megcáfolja az MPA és a RIAA kalózkodással kapcsolatos aggodalmait

A Cloudflare üzemeltetőit frusztrálja a szórakoztatóipari csoportok folyamatos kritikája, amelyek azzal vádolják a társaságot, hogy segítenek a kalóz webhelyeknek. Az Egyesült Államok kormányának küldött levelében a CDN szolgáltató ismét megismétli ezeket az állításokat, és kihangsúlyozza, hogy nem köteles tiltani a potenciálisan jogsértő webhelyeket.

Az MPA  és a  RIAA például azt írta, hogy a Cloudflare meghiúsítja az  erőfeszítéseiket azáltal, hogy segít a kalóz oldalaknak elrejteni a tényleges tartózkodási helyüket. Ezenkívül a hollywoodi Digital Citizens Alliance (DCA) rámutatott arra, hogy a társaság segíti a kalóz oldalakat a rosszindulatú programok megosztásában.

 

 

 

Ezen a héten a Cloudflare válaszolt ezekre az állításokra. Doug Kramer ügyvéd, azt írja, hogy ezek a jelentések nem adnak pontos képet a társaság működéséről.

„Kollégáim és én csalódottak vagyunk, hogy folyamatosan hamis nyilatkozatokat találunk üzleti tevékenységeinkről”

– írja Kramer.

Majd újfent felhívják a figyelmet  arra, hogy a Cloudflare nem tárolja a hivatkozott webhelyeket, nem tudja blokkolni a webhelyeket, és nem az olyan társaságok elrejtésével foglalkozik, amelyek illegális tartalmat tárolnak

Kramer arra is rámutat, hogy a szerzői jog tulajdonosai „újraélesztik” a korábbi panaszokat, amelyeket a Cloudflare korábban már megcáfolt.

Bár a Cloudflare elismeri, hogy nem tudja megállítani az érintett oldalakat, de továbbra is együttműködik a RIAA-val, az MPA-val és másokkal, hogy minden szükséges információt biztosítson számukra.

Ennek ellenére semmi változás. Évről évre ugyanazok a panaszok érkeznek, és a Cloudflare azt sugallja, hogy a szerzői jog tulajdonosok valójában azt szeretnék, ha a társaság megszüntetné  a szolgáltatást a gyanús kalózwebhelyeknél. A CDN szolgáltató azonban erre nem hajlandó.

„Úgy tűnik, hogy  nyomást akarnak gyakorolni  a Cloudflare-ra, hogy átvegye az ő munkájukat, de erre nem vagyunk kötelesek”

– mondja Kramer.

Bár technikailag lehetséges, a társaságnak jelentős forrásokat kellene fordítania a feladat elvégzésére. Ez viszont nekik nem áll az érdekükben.

 

via torrentfreak

 

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • O
    • O
      olvasó
    • 2019-11-10
    Főleg nem akkor, ha fizetnek is nekik az adott webhelyek tulajai valamennyit.
    O