Torrent oldalakTracker info

A német hatóságok lekapcsolták a Share-Online.biz weboldalt!

A német és holland hatóságok lekapcsolták a Share-Online.biz weboldat, adja hírül a torrentfreak! A Share-Online.biz rendkívül népszerű volt a kalózok körében.

Különösen Németországban volt nagy foganatja,  ugyanis a SimilarWeb statisztikája szerint felhasználóinak mintegy 72% -a származik az országból:

 

Tegnap azonban a webhely hirtelen eltűnt az internetről, ami a lehetséges jogi problémákkal kapcsolatos szokásos spekulációkhoz vezetett.

Ma reggel beigazolódtak a félelmek. A GVU szerint szerdán délután 14:00-kor a platformot bezárták a kölni ügyészséggel és Aachen városában 38 mérföld távolságban lévő rendőrséggel folytatott közös nyomozást követően.

Jelenleg a szerzői jogok megsértése miatt.három, 40, 48 és 54 éves személy ellen fojtatnak vizsgálatot a nyomozók.

A GVU szerint a Share-Online-on tárolt jogsértő fájlokat különféle fájlmegosztó fórumokon elhelyezett linkeken keresztül lehetett elérni, amelyek többé-kevésbé együttműködtek az oldallal.

Az írás idején a Share-Online.biz teljesen le van állítva, akárcsak a DDL-Warez. Két másik webhely, amelyet a GVU a Share-Online kiemelkedő partnereként említ – a Serienjunkies.org és a Canna.to – továbbra is működik.

via torrentfreak