Antiszoc FigyelőnCore

mickey a dilettáns miniegér

mickey egy jelenség az ncore-on. Nem sok idegesítőbb paprikajancsit olvastam már életemben. Talán az a vagyalompor nevezetű kiakasztóbb, de majd azt hiszem ő is sorra kerül.

A mickey  nevű ncore felhasználóról elsőként a torrentek.info tett közzé egy hosszabb témát: https://torrentek.info/forum/tracker-beszelgetesek/198821-ncore-kalandok.html

Nagy vonalakban annyi történet, hogy mickey  vitát generált az ncore fórumban de sajnos az eszközei nem voltak meg hozzá. Alapvető fogalmakkal nem volt tisztában, de ez nem állíthatta meg őt az önmegvalósítás rögös útján.

Hiszen tudjátok? A nagyon buta ember semmitől sem fél. A kis magánszámának végül a moderátorok vetettek véget. Akkor sértettségében kijelentette, hogy visszavonul, és nem ír többet a „magyar torrent oldalakról” című topicba. Azóta csak a „külföldi torrent oldalakról” topicba irkál. Bravo! Ez aztán a nagy váltás.

Tudvalevő, hogy a normális embereknek ha nem tetszik egy oldal, akkor nem használják, nem lépnek be többé. Az antiszociális alanyok viszont használják, hogy legyen mit fikázni.

mickey mint írtuk hatalmas változáson ment át. Felhagyott a magyar torrent oldalak fikázására és rátért a külföldi szájtok ócsárlására. Az emberek egy ideig képesek szemet hunyni az ilyen esetek felett, de amikor az illető már sokadjára járja el ugyan azt a táncot, na akkor mindig akad akinél elszakad a cérna, és Don Quijote küzdelembe kezd a bolondokkal.

A történet azzal kezdődött, hogy az egyik felhasználót érdekelt, hogy melyik a legnagyobb zenei oldal. Jöttek is a válaszok, és felbukkant a kedves mickey is:

 

 

Szerinte tök mind1 melyik a a legnagyobb oldal. De szerintem ezt eddig is tudtuk, hiszen ha nem így lenne, akkor ő tette volna fel a kérdést. De az antiszociális viselkedés egy másik alappillére az énközpontú vélemény, ahol én mondom meg, hogy neked mi a fontos. Hát senkit se érdekeljen melyik zenei oldal a legnagyobb, mert mickey szerint az lényegtelen.

Az okfejtésében szépen le is írja, hogy valakit csak azért érdekelhet ez a kérdés, mert zenét akar keresni, Nem annak az esélye fontos, hogy sikeres legyen a keresés. Az összes oldal ahol van kereső alkalmas rá, hogy zenéket keressünk.

Pedig minden épeszű ember tudja, hogy abban a boltban érdemes vásárolni ahol a legtöbb árú van. De bejárhatunk száz kisebb üzletet is, hátha megtaláljuk azt amit a nagyobb szaküzletekben elsőre is kiszúrnánk.

De ez csak olyan beköszönő volt mickey  barátunktól. A lényeg ismét a bejegyzés második fele, ott tér rá ugyanis a személyes problémáira ami ugye mindenki problémája is egyben.

Mickey-t nagyon zavarja, hogy a red és orphesus nevezetű oldalakon nem nő a forgalom. De szerencsére hozzáteszi, hogy csak ő látja így, úgy hogy még senki se kezdje el töröltetni magát.

Azt is megtudhatjuk, hogy a régi torrenteknél, hol nincsen seed, törlődnek. Hát nem akarom lelőni a poént, de általában így megy ez az összes torrent oldalon. Mickey kedvéért nem fogja egyik oldal se őrizgetni a seednélküli régi torrenteket.

Az esettanulmány további részében mickey elmeséli mennyire nem tudja használni a fent említett két oldalt, ezért senkinek sem ajánlja.

Itt sajnos helyreigazítást kell eszközölni, ugyanis itt ismét egy antiszociális megmozdulásnak lehettünk a szemtanúi. Ugyanis ha nekem nem való valami, az biztosan másnak se jó. Amit én nem tudtam, azt bizonyára mások sem.

Igaz ami igaz, sok a mickey-hez hasonló birka, akik csak akkor szembesülnek vele, hogy hová is kerültek, ha már benne vannak a sűrűjében.  A tapasztaltabbak számára viszont egyértelmű volt, hogy a red és orphesus oldalak a whatcd-t kívánják helyettesíteni, ergo, boldogulni is csak a hasonló eszközökkel fogsz tudni.

Igen, való igaz, hogy nem való mindenkinek. A birka módon letöltök, oszt kész, itt nem válik be. Itt igen is tudni kell számolni, kalkulálni, a józan eszünket használni.

De had meséljem el, hogy miként boldogult egy ismerősöm a néhai whatcd-én. Több terrás feltöltése volt, és meglepő módon egyetlen egy rinyakommentje se az ncore fórumban.

Az első módszer, amit most is sokat ajánlottak, az a torrentek feltöltése. Nem kell kitalálni a közönség igényét, ugyanis elég ha egy ember leszedi. 500 megánál, az plusz ötszáz mega neked!

Az se számít, ha már fent van az anyag az említett oldalon, ugyanis a whatcd sokszínűsége éppen abban rejlett, hogy különböző formátumú, leegyszerűsítve, „hangterjedelmű” zenék is felkerülhettek.

Szóval ha egy album fent van mp3-ban, nem biztos hogy flac-ban is. Ha pedig fent van flac-ban, nem biztos hogy mp3-ban is. Ha pedig fent van mind a kettőben, jön a következő fokozat. Mp3 estében, milyen az bizonyosa „hangterjedelem”? 320, 128,192? Melyik engedélyezett, és melyik hiányzik? Irány a google, és keresd meg.

És most jöjjön a feketeleves. A legtöbb anyag a RuTracker-ről került fel a whatcd-re! Ezt sokan vitatni fogják, de ha különböző formátumú zenékre vadásztál, hogy a whatcd-re tölts, a RuTracker volt a te legjobb barátod, ahol kilóra ugyan azok a zenék voltak fent, sőt szerencsére még több is annál.

Ismerősöm úgy tolta fel onnan a 40-50 gigás komolyzenei cd-ket mint a huzat. Hiszen tudjátok? Nem számít hányan viszik. Ha már egy ember letölti az már 40 giga plusz neked! Ami elképesztő mennyiség egy ilyen nehezen seedelhető oldalon. De ott vannak még a tokenek és a kérések menü. Amikkel ismét hatalmas bufflert lehet felhalmozni.

És ez csak pár bevált módszer az igazi spílerektől. De ahogy az ilyen hárdkór oldalak, úgy az ilyen módszerek se jönnek be mindenkinél. Ugyanis nem elég csinálni, jól is kell csinálni. Ez nem az a játék, ahol a birka szellem nyerő lehet. Itt saját magadnak kell kitalálnod a saját túlélési módszeredet. Te melyiket tudod a legjobban kamatoztatni?

mickey  és a hozzá hasonló birkáknak halvány lila gőzük nincs arról, hogy mégis hová koldulnak meghívót. Amikor pedig megkapják, csak fikázni tudják, mert nem értik, nem értékelik. Igen is, aki nem képes az ilyen oldalakon boldogulni, annak ott az aránymentes RuTracker!

De térjünk vissza az ncore fórumra ahol mickey barátunknak a tapasztaltabbak szintén az általunk ajánlott egyik pontot ajánlották, az az töltsön fel:

 

Antiszoc barátunk elhiszi, hogy másoknak ez sikerülhet, de személyes aggályai őt ebben meggátolják. Ugyanis neki elvárásai vannak. Nem elég az az 500 mega, neki legyen mindjárt 10 000 . LOL

Most, hogy szépen ,megmagyarázta miért nem éri meg feltölteni, nyugodtan folytatódhat a szokásos agymenés. (alulról felfelé olvasandó)

 

 

mickey azt gondolja, hogy a gondolatai, véleménye a felhasználók és egyenesen az oldal hasznára válik. Ne félj mickey, nem tűnik önfényezésnek, inkább a vicc kategóriába tartozik.

De az is kiderül, hogy nem vágya, hogy a kemény mag közé kerülhessen. De kérdem én? Melyik antiszoc egyén vágya ez?

A folytatásban persze ismételten vitába keveredik. Ugyanis azt képzeli, hogy azon felhasználók akik képesek boldogulni ilyen oldalakon, azoknak nincs életük. Hát mickey, lehet, hogy életed az van, de eszed az nincs. De az első állítást is vitatnám, ugyanis ha valóban nem egy nethuszár lenne, akkor nem az ncore fórumban osztaná azt amiből ő is igencsak híján van.

Sajnos sokadjára se sikerült megértenie, hogy attól, hogy neki valami nem jó, neki nem működik, az másoknak még megfelelhet. Ez ismét egy újabb érv, hogy mickey helyet kapjon a blogunk antiszoc szekciójában.

Azt még a zárójel nélküli zárójelben elmondanám, hogy mickey minden vitában leírja, hogy majd törli ezt meg azt az írását, és hogy többé nem fog válaszolni erre meg arra. Kényszeres viselkedése sajnos meggátolja őt a szava megtartásában.

Végezetül szeretném kihangsúlyozni, hogy attól, hogy valaki x éve torrentezik az nem jelenti azt, hogy már mindent látott, és hogy bármelyik oldalon megállná a helyét.

Nincs értelme oldalakat összehasonlítani, ugyanis ezek privát közösségek. Eltérőek a vezetők, a célok és a módszerek. Nem tehetünk mást, minthogy megkeressük a számunkra legmegfelelőbb oldalt, környezetet. Csak is az antiszoc elemek kezdenek ilyen meddő vitákba, és kezdik el hirdetni a saját igazságukat, ami valljuk be, a többséget nem igazán érdekli.

 

Update:

 

Mint kiderült, mickey ossza az észt a magyar torrent oldalakról témába is, persze ő ott is a külföldi oldalakról beszélget:

 

 

 

Off, off hátán amerre csak jár. De a lényeg, hogy ő jól érzi magát 😛