Fikablog

Vall a zadmin, avagy az igazi magyar narancs

Sziasztok! Kedves zadmin barátunk megállíthatatlan. Nem fél még nagyobb hülyét csinálni magából. Mindig újabb és újabb mélységeknek veti alá magát.

Egy ideje már a kommentekre reagáló egyéneknek is külön bejegyzést szentel.

Olyat már láttam, hogy valaki írásban reagál egy cikkre. De olyat, aki a gyanútlan polgárokra utazik, még nem sűrűn. Eddig azt hittem, hogy csak az ismert emberekről érdemes írni.

De olyan embert is nehéz találni, aki képes magát egy mondaton belül többször is megcáfolni.

Hiszen pár napja még külön személyként azonosította,  az adott hozzászólót hiszen egy teljes bejegyzést szentelt neki:

 

(Nagyításhoz katt rá)

Egy nappal később már azzal haknizott, hogy minden bejegyzésre mi magunk reagálunk.

 

Jééé, majdnem sikerült neki hiba nélkül leírni az oldal címét. De csak majdnem. Vicces módon nem privátként írt az adott felhasználónak (miért is írna magának pivit) , sőt a nagy bizonygatás hevében elkövetett egy apró hibát.

Azt találta mondani, hogy Ő IS magával beszélget.

Amivel gyakorlatilag el is ismeri, hogy ő így tesz.

Fiam, ha legközelebb hasonló előadásra készülsz saját magaddal, előbb a szöveget egyeztessétek. Nehogy valaki véletlenül elszólja magát  Egy újabb jótanács. Ha hazudsz valamit, tarts ki mellette, legalább egy napig.

Az oké, hogy magát lebuktatja, de minket miért kell?

Sajnos ő még kezdő, nem tudja hogyan kell saját magával anélkül beszélgetni, hogy elárulná magát. A hozzánk hasonló profiknál minden hozzászólást egy ember ír, sőt, a közel félmilliós fórum bejegyzések mindegyike hozzá köthető. Az, hogy ez ne tűnjön fel senkinek, regelt közel háromszázezer fiókot, mind mind más névvel és címmel.  Sőt, hogy az átverés teljes legyen, mindegyikről más városból lép be, hogy még az ip se legyen azonos. De hiába ez a megannyi óvintézkedés, a zadmin barátunk most aztán jól leleplezett bennünket.

Viccet félretéve mint kiderült magából indult ki a gyerek. De kezdem sejteni, hogy miért juthatott erre  a logikus következtetésre. Példának okáért vegyük csak szemügyre az estone balhét.

Az elcseszett bejegyzésére csak ő maga reagált:

Nyomoz a Zadmin

Míg a mi ugyan ezen témához köthető cikkeinkre több mint ötven bejegyzés érkezett. Aki nem hiszi járjon utána:

https://www.torrentek.org/category/estone

Persze ezeket is mind mi írtuk, mielőtt felmerülne a gyanú

Komolyra fordítva a szószt. Én elhiszem, hogy a saját multi fiókos tapasztalataiból azt szűri le, hogy egy oldalon csak egy ember ír:

A Multi Fiókos Jazz-dobos

De akármilyen meglepő, a jó oldalakon jó a tartalom is és ez vonzza a felhasználókat.

Persze aki a gyakori kérdéseken informálódik, az nem tudom min csodálkozik:

A torrent funok nagy kézikönyve is megírta vala, hogyha senki sem ír, ide kell hozni mások írásait vala.

 

Végezetül megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a drága jó zadminuknak, hogy segíti kitölteni két hír között a tátongó űrt. Kicsit fogyi a gyerek, kicsit sötét de a miénk.

UI: Mindenkit megnyugtatnék, hogy a zadmin barátunk örül a tizenöt perc hírnévnek. Hiszen ilyenkor mindig van miről témát nyitnia.