nCoreTorrent oldalakTracker info

Itt az új nCore amit most ön is kipróbálhat

Sziasztok! Személy szerint én nem látom értelmét, hogy szóról szóra átvegyünk egy olyan hírt, ami lényegében csupán egy adott közösségnek szól.  Ezért mikor végre publikussá vált, min is dolgozik az ncore fejlesztői gárdája, mi inkább kivártunk.

Ez alatt az idő alatt elég információ került a birtokunkban ahhoz, hogy valóban hiteles, és letisztult formában beszéljünk erről az izgalmas témáról.

De kezdjük csak a legelején. Körülbelül két hete robbant a bomba, hogy az ncore egy újabb mérföldkőhöz érkezett:

Kedves Felhasználóink!

Örömmel osztjuk meg veletek az alábbi jó hírt:

Az nCore fejlődése újabb mérföldkőhöz érkezett. A színfalak mögött régóta dolgozunk a megújításon.
A régi környezet új funkciókkal bővítése embert próbáló feladat, azt új, modern alapokra áthelyezni pedig méginkább az.  Mi mégis a közel lehetetlennel küzdöttünk évek óta és most itt az idő, hogy néhány újdonságot megmutassunk Nektek.

Az új funkciók nagyrésze még nincs beépítve az oldalra, viszont tesztelés miatt szükségünk van a segítségetekre, így egy külön környezetben már kipróbálhatjátok ezeket.

Ezennel elindítjuk az nCore v4 Open Bétát, ami a lánykori nevén Milkie projekt néven fut.
Ez egy külön oldalt jelent, de sokkal több egy átlagos torrent oldaltól,
attól nemesebb célt szolgál… ez az nCore jövője.

A Milkie felülete más, mint az nCore-é. Ez nem a végleges állapot, hanem egy korai „betekintés” a jövőbe.  Ne aggódjatok tehát, ha valami megszokott dolog hiányzik. Elérhető lett néhány új dolog, amiről azt gondoljuk, hogy örömmel látnátok majd egyszer az nCore-on is.
Belépni az nCore v4 Open Béta felületére ide kattintva tudtok:

Az itt megvalósított legjobb funkciók idővel át fognak kerülni az nCore-ra, így ez a legjobb alkalom, hogy visszajelzéseitekkel, kommentjeitekkel beleszóljatok és alakítsátok kedvenc oldalunk jövőjét!
Üdv, az nCore Staff

 

A milkie projekt, ahogy az ncore nevezi valójában már elég régóta fut. A kalóz világ körülbelül tavaly óta tud az oldal létezéséről:

Forrás: torrent-invites.com

Igaz akkor még nem tudhatták mi ez és hogy hova is regisztrálnak.

Minden azt bizonyítja, hogy az ncore vezetése eddigi legnyitottabb oldalát mutatja, ugyanis a jelenleg még béta üzemben lévő oldal alakulásába bárki beleszólhat. Ismétlem, bárki. Ugyanis a teszt oldal nem csupán az ncore felhasználóinak a számára érhető el. A követelmény csupán egy érvényes email cím, az esetleges problémák elkerülése végett lehetőleg gmail-es.

De mi az a Milkie? A Milkie-t valójában a discord ihlette meg, amit egy ideje az ncore is előszeretettel használ. Mivel főként mezei felhasználók olvasnak minket, így nem mennénk bele az unalmas szakzsargonba, inkább prezentálunk egy mindenki számára érthető képet:

 

 

Forrás: milkie.cc

Majd keresünk rá szépen a discord  kócszóra:

https://www.google.com/search?q=discord&client=firefox-b-d&channel=trow&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-_sW3uq_kAhXqwosKHTJtAOoQ_AUIEigC&biw=1440&bih=716

Azt hiszem szemmel látható a hasonlóság.

De mégis mi a probléma a mostani oldallal? Hiszen az ncore évek óta a hazai élmezőnyben van. Akkor mégis miért van szükség a változtatásokra? Erre a kérdésre az egyik vezetőségi tag adja meg nekünk a választ:

Úgymond „probléma” nincs az oldallal. Mi is nagyon szeretjük a mostani változatot és elismerendő munka, hogy ez így össze lett hozva annak idején. Igazából el tudna tovább is működni az oldal így, ahogyan tette sok éven át – de új funkciók nélkül.
Ahogy kollégáim már sokszor írták máshol is a fórumban, a mostani változaton már nem szeretnénk módosítani vagy nagyobb újításokat behozni.
Ennek oka, hogy technológiailag régi alapokon nyugszik az oldal, amit karbantartani és fejleszteni egyaránt nagyon nehéz – a régi (legacy) környezet miatt és a rendszer összetettsége miatt is.

A mostani állapot tehát gátat szab a fejlesztésnek, az általatok kért sok új funkció behozásához bizonyos részeket újra kell írni az oldalon.

Másik ezzel összefüggő szempont: ma már sokkal modernebb programozási lehetőségek állnak rendelkezésre mint sok évvel ezelőtt; az oldal korszerűbb alapokra helyezhető, aminek számos előnye van. (számunkra és számotokra is)

A Milkie felhasználói felülete nyilván fog még alakulni és a megszokott dolgok is megmaradnak, amennyire lehetséges.

Hatalmas munka egyébként ez a megújulás, nem véletlenül tart már régóta ez a munka. Messze nem annyiból áll, hogy kapott egy új kinézetet az oldal, teljesen más az egésznek a működése a „színfalak mögött” is. Sok általatok megszokott dolog megvalósítása még csak tervben van.

 

Milyen böngészőt érdemes használni majd az új oldalon?

A Milkie minden újabb stabil böngészővel működik.

Nincs tervben régi böngészők támogatása. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy frissítsen. Egy elavult böngésző használata komolyabb problémákat is eredményezhet, minthogy átmenetileg nem működik egy-egy kiegészítő…

 

Mi a helyzet a régi adatokkal?

 

Rangok, pontok, feltöltés, stb. mind megmarad.

 

Az oldal mellesleg teljesen elhagyja majd a php-t, és ez újabb, modernebb fejlesztéseknek ad majd zöld utat.  A felhasználók egy részének elég ijesztő ez az egész, hiszen nem igazán tudják mit kezdjenek még a dologgal.De annyi bizonyos, hogy az oldal több nyelven is elérhető lesz, és valószínűleg a régi stílusok is át fognak kerülni.

A Milkie megjelenésével lényegében egy csontvázat kaptunk, ami még elég sokáig a szekrényben fog maradni.

De kíváncsian várjuk a ti véleményeteket is. Itt tudtok regisztrálni az új ncore-ra

https://milkie.cc/

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • T
    • T
      Tóth Eszter
    • 2021-09-25
    Sziasztok.
    Szeretnék regisztrálni Hozzátok
    T
    • T
      Tóth Tibor
    • 2021-12-29
    Sziasztok,
    Szeretnék regisztrálni hozzátok.
    És mi tart vissza? A nem vagyok robot opció? XD
    Akkor most robot!? Egyre több robot regisztrál ide, nagyon ovatosak kell legyünk! :fetrengveröhög
    Viccen kívül szerintem az nc-re célzott, bár nem tudom hogyan lehet ezt a témát viccen kívül említeni. XD
    D