nCoreTorrent oldalakTracker info

Homofób nCore?

Sziasztok! Egy kedves olvasónk arról kérdezett bennünket, hogy miként viszonyul a magyar bittorrent társadalom a melegekhez, vagy homoszexuálisokhoz.

Ahhoz, hogy igazán tárgyilagos választ adhassunk, előbb kicsit körbe kellett járnunk a témát. Ezért ellátogattunk hazánk legnagyobb torrent oldalára, az ncore-ra.

Nem kellett sokat szaglásznunk, és máris rátaláltunk egy érdekes bejegyzésre az ncore fórumában:

 

A tipikus kettős mérce esete, hogy a meleg pornó üldözendő. Nekem nem hiányzik, ahogy a többi pornó sem

 

Az egyik kedves hozzászóló azt nehezményezi, hogy ameddig a pornó elég széles skálája megtalálható az oldalon, addig a gay, az az a meleg pornó szigorúan tiltva van:

A meleg pornó mellesleg egy felsorolásban van az animal, pedofil tartalmakkal.

De ameddig az anyagokat érheti hátrányos megkülönböztetés, addig a felhasználókat viszont nem. A vezetőség ugyanis keményen fellép minden diszkriminatív, vagy homofób megnyilvánulás ellen:

Jól látható, hogy az illető warnt, az az figyelmezést kapott homofób megnyilvánulásáért a moderátoroktól, akik amolyan rendfenntartók az oldalon. Ha ismétlődik a dolog, ez a felhasználó elbúcsúzhat az ncore fiókjától.

A véleményünk tehát az, hogy azért még mindig van némi félelem és ódzkodás a homoszexualitástól, de a felhasználókat emiatt nem érheti hátrányos megkülönböztetés.