Tracker info

Biztonságos bejelentkezés a torrentek.info-val!

Sziasztok! Bizonyára ti is hallottatok már a legújabb nagyszabású átverésről, a samsung Galaxy S9 őrületről.

Ismeretlen tettesek azt híresztelik, hogy egy programozási hiba miatt egy euróért meg lehet venni ezt a telefont.

Meggyőzésünkhöz az index nevét és kinézetét használják fel.  Sajnos sokan bedőltek, mert hiába a gyanús hír, ha az egy olyan neves hírportál neve alatt fut mint az index.

Az embereket könnyű elvakítani, elég csak egy megegyező dizájn, a domain címre nem igazán figyelnek. Pedig ez volna a kulcsa az ilyen átverések megelőzésének. Hiszen a tartalmat, a dizájnt lophatják, de a címet azt nem.

Ha azt gondolná, hogy ez az átverés önnel nem történhet meg, hát nagyon téved. Elég egy apró figyelmetlenség egy fárasztó nap után, és a megszokott látvány önt is létre csalhatja.

Egyre növekvő probléma, hogy a google nem tud különbséget tenni egy kamu, és egy normális oldal között. Mivel a bittorrent témákra specializálódtunk, így a továbbiakban ezen a síkon haladnánk tovább.

De akit a fenti téma jobban érdekli, az látogasson el az index.hu oldalára:

https://index.hu/techtud/2019/06/14/kamu_az_1_euros_telefon_mar_a_titkosszolgalat_is_fellep_a_csalas_ellen_adathalaszat_nemzeti_kibervedelmi_intezet/

 

De mi haladjunk is tovább. Vegyük például az ncore-t! Egy ncore.gq névre hallgató oldal is könnyedén egy oldalra kerülhet a google-ban az eredeti ncore.cc-vel!

Forrás: http://www.veszpremkukac.hu/

Látjátok? Ennyire egyszerű. Mint két tojás és látszólag nincs is különbség. De a kutya itt is a böngésző címsorában van elásva. Ha jobban megnézitek, az első kép az eredeti ncore.cc kezdőlapja, amit a domain címből tudhatunk biztosra.

Míg a másik egy nem túl bizalomgerjesztő ncore.gq php fájl. XD Amit szintén a böngészőnk árult el nekünk. Aki pedig egy pillanatra figyelmetlen, és véletlenül rossz címen próbál bejelentkezni, annak könnyen a felhasználói fiókja bánhatja.

Az oldalak nem győzik hangsúlyozni, hogy kizárólag mely domain címeken érhetőek el. De mégis ki bírja ezt mind észben tartani? Főleg ha az adott oldal egy évben többször is elérhetőséget vált?

Nem is beszélve azokról az oldalakról, amiket még a google se talál meg. Ilyen például az insane tracker is. Mindent kidob a kereső, csak az oldal elérhetőségét nem.

A könyvjelző jó megoldás lehet, de sajnos az sem képes megbirkózni az esetleges domain cím változásokkal.

Szerintünk a megoldást a torrentek.info alkalmazása jelentheti. Ugyanis a letisztult tracker listáján az összes valamirevaló torrent oldal pontos elérhetősége fel van tüntetve:

Forrás: https://torrentek.info/tracker-lista

Ezzel a megoldással csupán egyleten linkre van szükség a könyvjelzőkben. Képzelje csak el, hogy milyen kaotikus állapotokhoz vezetne, ha ezt a több tucat linket mind elmentené.

Továbbá az oldal nyomon követi az esetleges domain cím változásokat is. Így biztos lehet abban, hogy mindig az eredeti oldalra lesz irányítva.

Elfelejtheti a google által prezentált hazárdjátékot. A torrentek.info-n biztos lehet benne, hogy az eredeti torrent oldalára fog belépni.

A lista, vendég státusszal is elérhető, de érdemes regisztrálni, ugyanis bejelentkezve nincsenek reklámok.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott adatok szerint egyre  többen jelentkeznek be a torrentek.infon keresztül a torrent oldalakra:

Hát ön se maradjon le.

  • Sziasztok! Csupán a kattintható nevű személyek a hitelesített és ellenőrzött, regisztrált felhasználók! A szűrke színű egyének regisztráció, és bármiféle ellenőrzés nélkül írogatnak, többnyire nem létező e-mail címekről.

    Rangok és titulusok:

    Ezzel szeretnénk tájékoztetni és egyben motiválni benneteket arra, hogy regisztráljatok minél többen:

    https://www.torrentek.org/utsv4/register/

    Köszönjük a figyelmet, és további jó kommentelést mindenkinek.

  • A
    • A
      artemisz
    • 2019-07-03
    Ez tényleg jó ötlet. Nekem 30 oldal volt a böngészömben. :D Most csupán egy!
    D
    • D
      Dzsrobi
    • 2019-07-03
    Szintén zenész! Nekem tíz. :D
    G
    • G
      Gerti
    • 2019-07-04
    Mentve!
    G