Fikablog

Mr. Robot

Sziasztok! Bizonyára  találkoztatok már  spambotokkal, vagy más néven robotokkal. Nincs olyan jogszabály ami meggátolná készítőiket abban, h teleszemeteljenek minden internetes platformot. Évtizedek óta zajlik velük a küzdelem, eddig mindhiába.

Pedig az internet számos lehetőséget kínál ellenük, de százszázalékos védelem nem létezik. De most úgy fest, hogy mégis felcsillant egy reménysugár.

Megjelent egy új szupertitkos fegyver, egy amolyan hibrid féle, ami képes kapcsolatot teremteni ezekkel a robotokkal:

Látható, hogy ez a kiborg, ismertebb nevén a zadmin, egyenrangú félként kezeli a robotot és úgy bánik vele mint akármelyik másik embertárásával.  Talán ez lehet a kulcs a megértésükhöz, majd később a legyőzésükhöz?

Az is jól megfigyelhető, hogy a fák jú cipész kódrendszert alkalmazza, amiről köztudott, hogy megértenek a robotok.

Nem mindennapi kapcsolatteremtésnek vagyunk a szemtanúi. Az esőember első találkozása a partvisnyéllel. Ezek az olyan típusú találkozások,  amikre általában csak is egy zárt intézmény falai között kerülhet sor.

Persze azt is gondolhatnánk, hogy milyen dolog az már, hogy ami zadmin barátunk nem tud különbséget tenni egy ember és egy kiló kenyér között?

De én azt mondom nektek, hogy senkit és semmit nem szabad megkülönböztetni.  Aki emberként kíván tekinteni a robotokra, és szépen elbeszélgetni velük, hát joga van megtenni.

Aki a villájával akar fésülködni, hát tegye meg bátran. Ne hogy az a vád érje, hogy bárkit vagy bármit is diszkriminatívan közelít meg.

A mai liberális világunkban ami zadmin barátunk egy igazi példakép. Szinte könnyet csal a szemembe, az ilyen fokú elfogadás és a tolerancia.

Ami  zadmin barátunk nem tudhatta, hogy robottal van dolga, hiszen olyan jól álcázta magát a nevével, meg a kilométeres, linkekkel dúsított bejegyzéseivel. Ki gondolhatta volna, hogy nem egy honfitársunk bújik meg a fiók mögött?

A mi zadminunk azért nem látta,  mert a szemét megvakították a liberális eszmék, és mindenki számára intő példává vált. Hát te se tégy különbséget, légy szabad. Nincsenek többé tárgyak, színek és emberek. Csupán az elfogadás eszménye létezik.

Kövesd hát a zadmin kalandjait. Következő epizódunkban egy kávéfőzővel csap össze, mert a kicsapongó gőz miatt sárkánynak véli.