Torrent oldalakTracker info

A torrentek.info megmenti a torrentkereső.hu oldalt!

Sziasztok! Tegnap elsőként írtunk a torrenkereső.hu bezárásáról: https://www.torrentek.org/2019/05/18/bezar-a-torrentkereso-hu/

De úgy néz ki az oldal története nem a fenti bejegyzéssel zárul le. Ugyanis a legfrissebb információink szerint a  torrentek.info vezetősége mentőövet dobott a torrenkeresőnek és az őket körülölelő közösségnek:

Sziasztok! A torrentkereso.hu hosszú évek óta az UTS partnere.
Eddig mindig külső oldalként hivatkoztunk egymásra. Ez a mai naptól megváltozik, ugyanis a torrentkereso.hu is csatlakozik Magyarország legnagyobb bittorrent komplexumához, az UTS-hez.

Forrás: https://torrentek.info/az-uts-es-torrent-kereso

Egy nem mindennapi interjú keretein belül beszélgettem erről az oldal egyik tulajdonosával, aki mellesleg a torrentek.org egyik főszerkesztője is egyben.

Hello főnök. A fenti közleményt bizonyára mindenki látta már. De ez amolyan szokásos sablon szövegnek tűnik. Az olvasóinkat bizonyára érdekli, hogy mégis mi van itt a háttérben. Most akkor megszűnik a torrentkereső vagy nem?  Továbbá hogyan kerültetek kapcsolatba a kérdéses oldallal? /Szerkesztő/

Szia, és köszöntöm a kedves olvasókat is!  Hát hol is kezdjem…  Szerintem haladjunk szépen sorban. Én magam még laikus koromban botlottam bele az oldalba. A szakmában viszont megkerülhetetlen tényező, így régóta ismerem a tulajdonost, kölcsönösen támogattuk egymás oldalát az elmúlt években. Oldalunk jelenleg is kint van a partnereik listáján, nálunk pedig lehetőség van az oldal tartalmát rajtunk keresztül is böngészni: https://torrentek.info/torrent-kereso
Azt is tudom, hogy régóta fontolgatta a döntést, miszerint megszünteti az oldalt. Arról is volt már szó, hogy össze kötjük a két oldalt, így a torrentek.info átvállalta volna a torrent kereső terheit. Ez körülbelül tavaly március környéken lehetett. De rengeteg egyéb projektben működöm közre, így ezt sajnos el kellett engednem.

Dark Angel

Azt mondod, hogy lemondtál erről a közös projektről. Akkor most mégis  mi ez a váratlan fordulat? Miért változott meg az álláspontotok? /Szerkesztő/

A torrent kereső megszűnésével az egyik legnagyobb partnerünket veszítettük volna el. Az is a tudomásomra jutott, hogy mások is szemet vetettek az oldalra. És mivel napjainkban minden a pénzről szól, a torrent kereső jelenlegi formájában biztosan megszűnt volna létezni. Ezért kénytelen voltam beszállni a játékba. A torrent kereső hu a magyar bittorrent történelem egy ikonikus darabja. Méltóbb befejezést érdemel annál, mint hogy valami multi linktárnak használja. Számos nagy öreg méltatlan búcsújának voltam már tanúja, ezért úgy gondoltam itt az ideje, hogy ez egyszer ne csak külső szemlélő legyek.

Dark Angel

Úgy tudom kemény ütközeten vagytok túl, több mint mint 15 licit érkezett. Mégis hogyan sikerült egy hobbi oldalnak, kiütnie a nehézsúlyú vállalkozókat? /Szerkesztő/

Kereken 20 licit érkezett. 🙂 Az elején valóban izgalmas volt az aukció, mert szoros volt a licit, de eljött az idő, mikor már nem érte meg nekik, így kénytelenek voltak bedobni a törülközőt. Hiszen aki csak a domain címet használná egyéb vállalkozásai erősítésre, az nem kellhet versenyre olyasvalakivel, akinek az oldal eszmei értéke a fontos. Ami nekik csupán üzlet, nekem a hitvallásom.

Dark Angel

Értem. Milyen változások, esetleges fejlesztések várhatóak a jövőben? /Szerkesztő/

Először is megnyugtatnék mindenkit, hogy a torrent kereső úgy ahogyan van tovább fog működni.  Az oldal egyedisége, mondhatni egyénisége is megmarad. Igyekszünk további oldalakkal bővíteni. Továbbra is egy erős partnerként tekintünk a torrent keresőre, csak most már az United Torrent Societ részeként fog tevékenykedni!  Úgy gondolom az oldal remekül illeszkedik majd a profilunkba. Hiszen az embereket mindig is érdekelte az, hogy mi folyik a torrent oldalakon. A torrent kereső segítségével úgy engedünk betekintést az oldalak tartalmába, hogy még csak regisztrálnia se kell hozzá senkinek.

Dark Angel

Milyen előnyökkel, esetleges hátrányokkal járhat számotokra egy torrent kereső üzemeltetése? /Szerkesztő/

A torrent kereső látogatottsága nem sokkal kevesebb mint a torrentek.info-é! Plusz, az egyik legnagyobb, és legrégebbi bittorrent közösség az övék.
Pontosabban az  UTS – Torrentek.info után ők rendelkeznek a második legnagyobb közösséggel a témában. A meghívócsere felületnek köszönhetően az oldalnak több mint 134 ezer felhasználója van. Rendelkezik egy 27 ezer fős facebook csoporttal és egy 10 ezer fős network oldallal. Azt hiszen nem kell kihangsúlyoznom, hogy ez mégis milyen  előnyökkel jár. Igaz egy kicsit leültek már a dolgok, de so se késő felkavarni az állóvizet. Hátrányok? Hát torrent keresőt még mi sem üzemeltettünk, így erről még nincs mit mondanom. Ez ugyanis egy teljesen új terep a számunkra. De én személy szerint szeretem az új kihívásokat.

Dark Angel

Akkor ha jól sejtem a torrentkereső médiafelületeinek köszönhetően a torrentek.org cikkei is nagyobb elérésre számíthatnak majd a jövőben? /Szerkesztő/

Így van! A torrentek.info mellé, a torrent kereső is beszáll majd a terjesztésbe. Már így is rengeteg oldal követ és oszt meg minket, de az első igazi nagy lökést mindig a saját kutyánk kölyke adja meg.

Dark Angel

Köszönöm ezt a kis beszámolót, még ha egy kicsit fura is volt a nagyfőnököt faggatni. 😛 /Szerkesztő/

Én köszönöm, hogy mertél erről kérdezni. 🙂 Bárkinek szívesen válaszolok bármilyen (az oldalt érintő) kérdésére. De természetesen az elsőbbség mindig a hazaiaké.

Dark Angel

A torrent kereső tehát megmenekült a bezárástól, hála egy másik nagy öregnek a torrentek.info-nak. 🙂