cinema.zsozsoDiablo Torrentnetmozi.comTorrent oldalakTracker info

Kalózkézen a marvel legújabb mozija a Bosszúállók: Végjáték

Sziasztok! Még csak három napja vetítik a mozik a legújabb marvel adaptációt, de máris a kalóz piacra került 1080-s verzió!

A Cinema.zsozso „forgalmazásában” megjelent kalóz kiadványt már több mint 1400 ember töltötte le:

Forrás: Diablo torrent

Ha ezt a számot hozzáadjuk a már korábban közzétett verziók adataihoz, az már több mint 5800 letöltés az első három napban. És még hol van a hivatalos megjelenés?

A netmozi online filmes oldalon ezek számok jóval komolyabbak! A Bosszúállók: Végjáték című film adatlapját eddig több tízezer ember tekintette meg:

Megtekintések: 45,080 (33,907)

Forrás: Netmozi.com

Talán nem tűnik soknak, de ha belegondoltok, hogy mekkora jelenleg Magyarország lakossága, aminek csupán egy töredéke jár rendszeresen moziba, máris másként fest az a bizonyos ábra.

A netmozi és a Diablo torrent csupán kettő a megannyi kalózhajóból, ami az internet szabad vizein evez.

De hogy írhatjuk le ezen oldalak tevékenységét?

Ők korunk Robin Hood-jai, akik megfosszák a multikat anyagaiktól, és megosszák az átlag emberekkel?

Vagy szimplán tolvajok, kártékony elemek, amik valami olyat adnak másoknak, ami nem is az övék?

Akár melyik megfogalmazást is válasszuk, egy dolog biztos. Az átlag ember rosszul nem járhat.

De akkor mégis kinek ártanak ezzel?

A multik minden egyes letöltést, megtekintést veszteségként könyvelnek el. Úgy gondolják, hogy aki letölti, az meg is venné, el is menne rá a moziba.

Ezt az álláspontot az elfogadott, mindnyájan ismerjük, hiszen a nagy hírportálok csupán eddig merészkednek a témába.

Egyéb, nem ismert, vagy elhallgatott nézőpontok!

Az online közösségek tagjainak véleményeit olvasgatva az ügy nem ilyen egyszerű. Ezen személyek elég jelentős része azt vallja, hogy ha nem lenne lehetőség ingyen megtekinteni a filmeket, nem menne rá el a moziba sem.

Ha belegondolunk ma Magyarországon a többség nem teheti meg, hogy minden nap moziba járjon. Minden filmet megnézzen ami csak bemutatásra kerül.

Sokan azért tartják felesleges pénzkidobásnak, mert lényegében úgy fizetnek valamiért, amiről nem is tudják tetszene-e nekik.

Ha belegondoltok ki vesz házat, autót, vagy konyhai berendezéseket pusztán zsákbamacska alapon?

A kommentekből viszont az is kiderül, hogy sokan előzetesként tekintenek ezen kalózkiadványokra. És miután belenéztek, és jónak találják, el mennek rá a moziba is.

Felgyorsult, folyamatosan változó világunkban egy valami állandó. A vásárol és a piac. A vasárló pedig szereti tudni mit kap a pénzéért.

Ezért én úgy gondolom, nem olyan egyszerű ez a kérdés, mint amilyennek kintről látszik.

Beláthatatlan következményei lennének annak, ha hirtelen sikerülne gátat szabni a kalózok tevékenységének. Nem csupán az átlag polgárok számára. Hiszen a fent említett multik se biztos, hogy jobban járnának.

Az élet egyéb területein is megmutatkozna a hatása, hiszen mi történik ha egy kisgyerektől elveszik a kedvenc játékát? Most képzeljük ezt el több millió  netezővel világszerte.

Ti mit gondoltok erről a témáról? Írjátok meg kommentbe, vagy akár név nélkül a kapcsolat menüpontba.

Ha tetszett a cikkünk, nyugodtan oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. De elképzelhető, hogy erről a témáról máshol is olvashattok rövidebb verzióban. A lényeg, hogy ti tudjátok ki a forrás.