nCoreTorrent oldalakTracker infoTvStore

Az uTorrent használatával heckerek kezére kerülhet a számítógépe!

Sziasztok! Éveken át állt az a hit, hogy ami régen bevált, az a jövőben is működni fog.


Most úgy néz ki ez az álláspont örökre megdőlni látszik az egyik legnépszerűbb kliens, az utorrent kapcsán.

A google biztonsági felelőse, a Project Zero közzétett egy jelentést ami súlyos biztonsági problémákra, és esetleg visszaélésekre hívja fel a figyelmet az egyik legnépszerűbb kliens, az utorrent kapcsán.

Egy biztonsági rést kihasználva külső személyek képesek megtekinteni a teljes letöltési előzményeinket, plusz vírusokat is lehetőségük van elhelyezni a számítógépünkön.

Az utorrent jelenlegi legújabb verziójában ( 3.5.3 build 44358) részben sikerült kiküszöbölni a hibákat. Így arra kérünk mindenkit, hogy a saját biztonsága érdekében frissítse klinsét vagy keressen más hasonló programokat.

Érdemes odafigyelni, hiszen bár kevés az esély arra, hogy pont minket szemel ki egy Hacker, de az oldalak álláspontja eltérő lehet ebben a kérdésben.

Vannak oldalak, melyek a kezünkbe adják a döntést, és hagyják hogy saját felelősségünkre továbbra is használjuk régi „jól” bevált kliensünket.

Ezen oldalak táborát erősíti hazánk legnagyobb vegyes tartalmú oldal az nCore:

 

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/03/11/785nCore_F_337_oldal_2018.png

Forrás: https://ncore.cc

De bizony akadnak szép számmal olyan oldalak is, akik félfűgeszthetik felhasználói fiókunkat tiltott kliens használata miatt.

Többek között a monopol helyzetet élvező sorozatokkal foglalkozó torrent oldalunk, a tvstore, már riogat bennünket hasonló szankciókkal:


http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/03/11/560TvStore_F_337_oldal_20.png

Forrás: TvStore | Bejelentkezes

Érdemes tehát mérlegelni, és mindig ellenőrizni az esetleges tiltott kliensek listáját, és inkább az ajánlottak közül választani.

Aki nem biztos a dolgába nyugodtan keresse szerkesztőségünket, és majd mi útba igazítjuk a témába. Hiszen tudjátok? Ahány oldal, annyi szabály, de szerencsére mi itt vagyunk hogy eligazítsunk benneteket.