insaneTorrent oldalak

Insane rádió a színfalak mögött!

Előszó

Hízelgő, hogy még meg sem jelent legújabb cikkünk, de máris beszédtéma. Ez talán az én hibám is, mert nagyon eltoltam a publikálását. De úgy voltam vele, járjunk a végére minden információnak, és tudjuk le az egészet egyetlen cikkben. Bár az igazat megvallva egy folytatásos teleregény is kijönne belőle.

A bátrabbak már így látatlanban minősítették is. Olyan jelzőket kapott mint a nyílt támadás, a lejáratás, vagy az esti mese.

De aki velem tart, és képes átrágni magát eme koránt se rövid és egyszerű iromány szövevényes hálóján, az látni fogja, hogy én csupán a porondmester vagyok ebben a cirkuszban.

A főszereplők maguk az oldal vezetői, staff tagjai, és a rádiós műsorvezetői. Ők fognak mesélni olyan dolgokat, melyek ezidáig nem kerültek ki a vitrinbe. Ez az érem bizonyos másik oldala, ami ezidáig rejtve maradt.

Pedig mint a mondás is tartja minden éremnek két oldala van. De ha csak az egyiket mutatjuk, csak azt fényezzük, egy idő után elkopik és elhalványul a fénye.

Mi az az insane rádió?

Az insane rádió, az insane torrent oldal saját rádiója, ami Malacka vezetésével a hét minden napjára szolgál élő, interaktív műsorokkal.

Egy kicsi, de aktív, bohém csapatról beszélünk, amely az esetleges hiányosságait lelkesedéssel, és némi jókedvvel leplezi. Megjegyezném, hogy sikerrel, ugyanis a hangulat zenétől és műsorvezetőtől függetlenül jó. Mondhatnám azt is, hogy nem tudnak olyan számot leadni amire ne tombolna a közönség. Valijuk be, egy ilyen közeg minden rádiós álma, ugyanis nem lőhet mellé, a visszajelzés minden esetben pozitív lesz. Más kérdés, hogy a folytonos, ha meg érdemled ha nem dicséret mennyire segíti elő az egyén szakmai fejlődését. De mivel egy hobby rádió amatőr lobbistáiról beszélünk, ez nem is oly érdekes irányvonal, így ezt most nem kezdjük el boncolgatni.
A lényeg az, hogy kifelé egy egységes, csupa jókedv csapat képét állítják elénk. De vajon tényleg ilyen idilli a helyzet a színfalak mögött is?

Szervezkedés és "puccs" a háttérben!

Miközben a buli soha véget nem érőnek tűnik, addig a kulisszák mögött valami egész más van kialakulóban.

Történetünk indén nyáron kezdődik, ahol egy zárt konferencián Malacka a kollégái elé tárt egy olyan alternatív jövőképet, ahol a csapat csak is egy új helyen maradhat együtt. Távozásuk oka ként Dokit, az insane rádió fejlesztőét nevezte meg.

Ezen a megbeszélésen az összes aktív rádiós részt vett, nick név szerint: Malacka, Cinike, agyusjoe, szenszej, thoms01, stormy és pera.

A személyi kultusz az én csapatomtól se idegen, így valahol megértem miért állt ki mindenki egy emberként malacka mellett és miért bólintottak rá malacka régi rádiójának, a Kaland rádiónak a feltámasztására, ami lényegében az Insane rádió végét jelentené.

Kaland Radio promocios videoja.. – YouTube

A résztvevők mind titoktartást fogadtak, nehogy idő előtt kitudódjon a dolog, és hirtelen két szék közül a pad alá essenek.
Ugyanis egyes források szerint Doki pénzeli a malackáék által igénybe vett szervert.

De az idő csak telt, az egység közben szépen lassan de biztosan kezdett megbomlani.

Borul a bili!

Ketten (agyusjoe és thoms01) kiléptek a csapatból, és lássatok csodát ezt követően az új rádió tervére is valahogy fény derült.

Az insane rádió így is döcög tovább!


De a csapat az új rádió tervéről máig nem mondott le. De a fejlesztő (Patrik) sajnálatos egészségi állapota miatt a weboldal még nem készült el. Innen is jobbulást kívánunk neki.


Külső hallgatók és insane tagok "tömeges" bannolása!

Az egyik rádiós (Pera) adása alatt történt egy incidens, amit máig elég nagy homály fed, és mindenki a másikra mutogat.

Miközben pera a szokásos műsorsávját tolta, sorra kapta az üzeneteket régi törzshallgatóitól, és insane felhasználóktól, hogy nem tudják hallgatni a rádiót, nem tudják elérni a rádió oldalt sem, mint később kiderült bannolva lettek.

Pár kép az esetről:


Szerkesztőségünk utána járt az elénk tárt bizonyítékok, és a képen szereplő személyek valódiságának, nem egyet közülük sikerült telefonon is elérni, így magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a kitiltottak bizony valós személyek. A beszámolok egytől egyig megegyeznek a képeken látottakal, miszerint egyik percről a másikra lett hirtelen elérhetetlen az oldal. Innentől már csak az a kérdés, hogy ki tiltotta őket és miért? Hogy fordulhatott ez elő egy ilyen jó hírű torrent oldalon? Miért nem vállalta a felelősséget ezidáig még senki? A sértettek csupán magyarázatot várnak a történtekre és én úgy gondolom ez valahol alanyi joguk.

Kérdezünk, kérdezünk és kérdezünk!


Megkerestük az érintetteket, többek között a rádióvezetőt malackát is, aki elismerte, hogy valóban volt ilyen incidens, és hogy ő bannolt két ip címet, de szerinte azok nagy valószínűség szerint akár thoms01-hez, a korábbi kollégához is köthetőek. Véleménye szerint az ex rádiósok (joe és thoms) direkt nyitják meg a lejátszókat többször, hogy így nagyobb hallgatói számot generáljanak, ez által bomlasszák a csapat egységét:

Szerkesztőségünk számára eljuttatott egy képet, amin állítása szerint bizonyítható, hogy törtnétek lejátszó nyitogatások pera adása alatt.

Szerint ez a tevékenység demoralizálja a csapat többi tagját. Ugyanis ha azt látják, hogy valakinek vannak fake hallgatói az őket érzékenyen érintheti. Szerinte szervezett akciókról beszélünk, és az első ilyen incidensre joe és thoms búcsúadásakor került sor, ezt követően pedig pera adása alatt folytatódtak…

Perát is sikerült elérnünk, állítása szerint nem tudott arról, hogy fake hallgatókkal rendelkezne, őt ugyanis a valóéletből is jól ismert személyek keresték meg panaszaikkal. Egyikük az egyik leghíresebb magyar színház hangtechnikusa. Hozzátette, kettőnél jóval több ban került kiosztásra, neki egyből legalább öt ember jelzett vissza, mind valós személyek, némelyik insane tag! A magyarázatot pedig a mai napig várja. De sem az oldal vezetése, sem pedig a rádió illetékesei nem adtak neki érdemi választ a történtekre.

Bannoltunk is meg nem is!

Az insane fejlesztője maga is elismert legalább 8 bannt:

Malacka kettőt vállalt magára de szerinte azok nem valós személyek voltak! De akkor ki bannolta a többi hat címet? Malacka erre is tudott magyarázatot adni. Állítása szerint maga a fejlesztő még hónapokkal korábban bannolta a többit, csak elfelejtette!

Hogy is van ez? Ha ez igaz is, ez akkor sem magyarázza meg, hogy ki bannolta a fent említett személyeket, akiknek szinte egyszerre, egyik pillanatról a másikra lett elérhetetlen az oldal.

Az említett személyeket előszedtük. Az öt közzétett személyből egy nem kért a nyilvánosságból, a másik állítólag thoms anyukája, a nyolcadik személyesen atydigitál, az egyik közismert insane tag, aki így reagált a történtekre:

A fejlesztő által elismert 8 személy tehát megkerült. Az viszont becsülendő, hogy a bann azonnal feloldásra került.

Szakmai féltékenység lehet a háttérben?

Nem titok, hogy pera az insane rádiós kollégáival ellentétben tanulta a szakmát, és hosszú évek óta ismert és elismert rádiós körökben. Így az sem meglepő, hogy amerre jár, követi egy aktívabb tábor. Ezen személyek képviseltették magukat az insane rádión is, nem egy közülük meghívót is kapott az oldalra. Így thoms01 felvetette a szakmai féltékenység lehetősége is, ugyanis szerinte mással elég nehéz volna magyarázni szabályt nem sértett hallgatók tömeges kitiltását. Ezen elméletét még az nap a vezetőség elé tárta:

Ez az eljárás elfogadhatatlan, és minden esetben magyarázatot követel. A robotok voltak, meg a kilépett személyek lejátszókat nyitogattak magyarázat ugyanis nem fedi le valós hallgatók bannolását.


Insane és a robotok!

További érdekesség, hogy egy insane admin felhívta figyelmünket azon érdekességre, miszerint az insane chatfalas közönségének durván a kilencven százaléka robotokból, tehát nem valós felhasználókból áll:

A robotok nevét nem takartuk ki!

Így azért kicsit furán festenek a korábbi nyilatkozatok, melyek a tényleges hallgatói szám melleti kiálásról, és a robotok elleni harcról szóltak. Hiszen eddig úgy fest, a falon hasznos a robot, de a hallgatók között csak árt. Vagy csak akkor ha nem engem szolgál?

A fogyatékosoknak új vezér kell!

Minden csapatban megfordulnak hisztis, közösségbe nem való személyek. Ismérvük a bolhából is elefántot csinálni, és a mindenkori rendszer ellen lázadozni és a rendet megbontani. Ezen személyeket merő túlzás volna a normális emberek tábora sorolni.

Pera adásai alatt gyakori volt joe és thoms01 ex csapattagok, akik perafan, hellofan, és egyéb degenerált neveken képviseltették magukat közvetlen az éterből való távozásuk után.

Evvel kívánták perát támogatásukról biztosítani egy olyan háborúban ami csak a két ex rádiós fejében létezett. Ebben a képzelt háborúban ők a jók, malackáék a rosszak, pera pedig majd az élükre áll.

Kevésbé ismert tény az is, hogy pera és a csapat háta mögött thoms01 végig azon munkálkodott, hogy perát ültesse malacka rádióvezető helyére:

Az insane fejlesztője és thoms01 között elhangzott beszélgetésnél is megdöbbentőbb azon tény, hogy pera mit sem tudott ezekről a dolgokról, soha sem pályázott malacka helyére.

De az önkéntes száműzöttek (joe és thoms) ezt a szerepet szánták neki így mindent elkövettek, hogy megbontsák a családi idillt. Így elképzelhető, hogy valóban történtek kamu hallgatói szám generálások melyek egyeneságon vezettek azon sajnálatos eseményekhez melyek végkifejlete ártatlan tagok bannolása.


Tegyük tisztába!

Most, hogy minden érintett álláspontját, véleményét közzétettük ideje mélyebbre ásni és maguknak az áldozatoknak megpróbálni választ adni!

Maga a rádióvezető, malacka fog akaratlanul is pontot tenni az ügy végére!

Kanyarodjunk csak vissza arra a bizonyos estére amin a bannolások történtek. Malacka megérkezik, köszönti a csapatot, majd közli, nem valósak az adatok:

"Még csak törölgettem.. ha megunom végleg tiltom a hallgatók közül.."

Nagy valószínűség szerint malacka beváltotta az ígéretét.

Nem kell elrugaszkodni túlzottan a valóságtól ahhoz, hogy a kirakó darabkáit összeillesszük.

Adott egy rádióvezető aki próbálja egyeben tartani a csapatott.

Vannak a csapatban rendellenes személyek, (thoms és joe) akik a rádióvezető provokálásába, eltávolításába kezdenek vélt vagy valós sérelmeik miatt.

Csataterük színhelyéül egy vétlen rádiós (pera) műsorát válasszák, akit érdekükben áll a csapat ellen hangolni, hiszen őt kívánják birkatársadalmuk élére állítani.

A rádióvezető pedig elveszti a fejét és bannol, de nem csak kétszer, és bizony valós személyek is áldozatul esnek.

Ha nem így történt volna, nem kerülnek elvételre az admini jogai.

Ez egy láncreakció, melyben minden említett személy kivette a részét.

Ha bárki tud olyan személyről, aki malackával egy azon időben és térben bannolgatott ne tartsa magában az információt. Ugyanis csak ezen személy kérdőjelezheti meg azon állításunkat, hogy a rádióvezető a felelős a fent említett tiltásokért.


A személyes véleményem, okfejtésem.

A tények ismerete, és összegzése után szerintem egyértelműen bizonyítható, hogy hibát követett el az insane rádió vezetése. Ugyanis szabályt nem szegett hallgatók önkéntes bannolására nincs mentség. Még akkor sem ha valaki mégis több lejátszóval hallgatja is az oldalt.

A bannt nagy valószínűség szerint maga a rádió vezető, malacka követte el, akinek az eset után elvették az admini jogait. De igaz az is, hogy a kitiltott felhasználókat is visszaengedték.

Mentség valóban nem létezik erre. De magyarázat viszont igen.

"Robotnak gondoltam és bannoltam!"

"Irigy voltam és bannoltam!"


Csak kettő az esetleges magyarázatok közül..

A kérdés tehát nem az, hogy megtörtént-e az eset, mert bizonyíthatóan megtörtént. Hanem az, hogy készakarva történt, vagy esetleg "véletlenül".

Én úgy gondolom, hogy provokátorokkal, és cselszövőkkel átitatott légkörben gyakran elszabadulnak az indulatok, és követünk el hibákat. De valakinek vállalnia kell a felelősséget. Ez úgy gondolom presztízs kérdés, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy ez többször nem történhet meg.


A történtek után!

Malacka jelenleg is az insane rádió vezetője, és látszólag tökéletes kapcsolatot ápol az insane torrent oldal vezetésével. Saját elmondása szerint nem bánja, hogy egyre kevesebben vannak a csapatban, és
nem is óhajtja felhígítani. Nem kívánja minden áron maga mögött hagyni az insane projektet sem, a kaland rádiót csupán b tervnek nevezi. De kilátásba helyezett egy olyan lehetőséget is miszerint a kaland rádió lejátszója lenne elhelyezve az insane torren oldalon. Arról nincs információnk, hogy erre mennyire lenne vevő az insane vezetése.

A tiltásokkal kapcsolatban továbbra is csupán két bannt ismer el, és elképzelhetetlennek tartja, hogy a bannoltak között voltak valós személyek. Igaz még nem látta a cikkünket, és nem kapta kézhez az áldozatok élménybeszámolóit sem.

Pera azóta több megkeresést is kapott, így már új helyen rádiózik. Nem kíván tovább foglalkozni a történtekkel, elmondása szerint nincs senkivel sem problémája. Őt csak az eljárás jellege zavarta, és az, hogy máig nem tudta megmagyarázni a hallgatóinak a történteket. Nem tartja a kapcsolatot egyik volt kollégájával sem.

Thoms01 továbbra is az insane egyik admina, de a rádiózást ő is máshol folytatja. Joe val azóta már szintén összekülönböztek. Thoms az nCore vezetőségével akadt össze akasztotta a bajszát. Állítása szerint nem értik a dolguk, mert nem fogadták el az egyik feltöltését.:D

Utószó!

Szeretném leszögezni, hogy a cikkünkkel nem kívántunk senkit se megsérteni, sem pedig lejáratni. Mi itt a elsősorban a kidobott felhasználókat, hallgatókat képviseltük mert úgy gondolom ők a valódi áldozatai ennek az óvódás ugribugrinak.

Én merem remélni, hogy a sorok között minden érintett, áldozat kapott némi magyarázatot a történtekre.

Változni persze nem fog semmi, de egy indokot mindenki megérdemel. Lehet, hogy csak 8 -10 hallgatóról beszélünk, de a normális és korrekt eljárás nekik is kijár. Minden csapatban megy a dedó, de azért látni kéne hol a határ, ne a tagok legyenek azok akik végül megisszák ennek a levét.

Ha pedig valóban ekkora Isten az a hallgatói szám, hogy életeket, karriereket, komplett csapatokat döntsön romba, akkor maradjon csak rejtve, és a hasonló incidensek megelőzésre kerülnek. Mindenki annyi lejátszón hallgatja a rádiót amennyin akarja. Nem idéz elő vele katasztrófát.

Végezetül elmondanám nektek, hogy két féle vezetőség létezik. Az egyik elismeri, hogy történnek hasonló incidensek, kavarások a csapaton belül. A másik pedig hazudik róla.

A személyes véleményem az, hogy insane rádió még így is a jobb rádiók közé sorolandó, ugyanis a falon elég szabados a légkör.

Amin dolgozni kéne az az egymás közti kommunikáció. Le kell szoknunk arról, hogy mindig bűnbakokat keressünk. Mert ha valaki már a sokadik magyarázattal áll elő ugyan azon történésre, az már kicsit elhomályosítja annak a bizonyos éremnek a fényesebbik oldalát is.

Köszönöm a szíves figyelmet.