Torrent oldalak

A hír igaz, bezár a What.CD!

Sziasztok! Aki ma a What.CD-re a látogat a következő üzenet fogadja a kapuban:

Ez nyers fordításban annyit jelent, hogy a vezetőség minden adatot törölt, ezért így, ebben a formában már biztosan nem térnek vissza

Mik lehettek a bezárás okai?

Az okok hátterében a Franciaországban bérelt szervereik lefoglalása állhat. De nincs információnk arra vonatkozóan, hogy konkrétan a what.cd lett volna a célpont. Ezen állításokat az is cáfolni látszik, hogy a tulajdonosoknak volt elég ideje még időben kitakarítani a szervereiket.

Az oldal ma már történelem!

A What.CD 2007-ben indult, közvetlen az OiNK bezárása után. Az évek során a világ legnagyobb és legkeretesebb zenei torrent oldala lett. A letölthető fájlok száma jócskán átlépte a kétmilliót, de korábban már erről is beszámoltunk nektek: http://torrentek.info/forum/threads/39548-What-cd-2-Millió-Torrent!

Ferdít a média!

Cáfolnánk azon állításokat, hogy a manapság jócskán megváltozott zenei trendek a felelősek az oldal bukásáért! Igen is hatalmas igény volt rá, és egy aktív közösség veszítette el második otthonát!

De miért is volt ilyen népszerű?

Talán azért, mert rendkívül igényes, és átlátható volt. Egy zenei album, rengetegféle, fajta formátumban megtalálható volt rajta. Az oldal elrendezése, kialakítása rendkívül megkönnyítette az eligazodást az oldalon. De májusban azoknak is betekintést engedtünk az oldalra, akik nem jutottak meghívóhoz, és a rendkívül bonyolult interjún se tudták átverekedni magukat. Most ismét itt az alkalom, hogy még egyszer, útóljára betekintést nyerjél az oldalra és annak életébe! Nosztalgiáz és emlékezz velünk: http://torrentek.info/forum/threads/90659-What-CD-WCD-Review-Bemutat%C3%…

Problémák és bírálatok!

Az oldalnak nem csak hatalmas rajongótábora volt, hanem rengeteg kritikussal is rendelkezett! Ennek az lehetett az oka, hogy nagyon nehéz volt az oldalra bekerülni. Az interjú persze remek lehetőség, de például többek között Magyarország is tiltva volt! A vezetés pedig nem éppen a haladó szelleméről volt híres. Talán ezek az okok vezettek ahhoz is, hogy az oldal vezetése idővel megosztott lett, és ennek hatására megszületett egy másik zenei óriás, a Waffles.fm! Ami jelenleg szintén nem elérhető.

Vajon szorosabb kapcsolat van a két oldal között mint gondolnánk?

Van köze Waffles.fm elhalkulásának a Franciaországban lezajlott eseményekhez?

Kövesd cikksorozatunkat és megtudod. Mi mindenről beszámolunk neked!

Tisztelettel! A torrentek.info szerkesztősége!