Torrent oldalak

Azt hiszi torrentezni nem veszélyes? Hát olvassa el a cikkünket!

Azt hihetnénk, hogy semmi rossz nem történhet velünk egy ártatlan regisztrációval, vagy letöltéssel. És ez az oldalak többségén így is van. De vannak olyan torrent site-ok is, amikre már belépni is veszélyes!

Alakult egy bűnszervezet, ami néhány oldal bevonásával, szervereket tör fel, oldalakat lop meg és mások lehúzásából tartja fenn magát. Vannak emberek, akik azért üzemeltetnek oldalt, hogy a belépett felhasználók adatait lementsék. Elég csak regisztrálni, bejelentkezni, letölteni, máris ott lehetnek a gépedben, tudhatják a nevedet, a számlaszámodat, szóval mindent! És mikor egyre több ilyen ügyre fény derül, az érintett oldalakat egyre kevesebben látogatják. Ilyenkor kénytelenek az aktív oldalakat feltörni, és az ő adataikat is megszerezni. Így szereznek újabb végtelen áldozatokat, akik csak letölteni járnak, és azt hiszik ebből nem lehet gond, de sajnos igen is lehet. Hiszen mint írtam, elég csak egy torrentet letölteni, és máris ott lehet a vírus a te gépeden is! Sajnos az ilyen lelketlen ingyenélőkből bármi kitelik!

A moviezone.-nak már biztosan köze van ehhez a tevékenységhez!

A kép csupán illusztráció:

Csak az látogassa ezeket az oldalakat, aki áll úgy anyagilag, hogy a kiterjed kompániájukat is eltartsa!

Mivel egy folyamatban lévő ügyről van szó, így a károsultak nem árultak el sokat. De annyi bizonyos, hogy az adatlopásoknak és a sorozatos visszaéléseknek lesznek jogi következményei. Addig amíg ez az ügy le nem zárul, csupán annyit tehetünk, hogy az érintett oldalak vezetőit letiltjuk, oldalaikat pedig feketelistára tesszük, és óva intünk bárkit a használatuktól!

Tehát letölteni, torrentezni továbbra is biztonságos! Csak nem árt résen lenni, és azokat az oldalakat használni, amik innen is elérhetők: http://torrentek.info/tracker-lista