BIGTorrentTorrent oldalak

A Bigtorrent újra megy! Kamu az Ewerest – Bigtorrent fúzió!

Sziasztok. Mint azt bizonyára tudjátok, a Bigtorrent nevű torrent oldalt feltörték, ezt követően a komplett mentés kikerült a világhálóra.

Nem sokkal ez után érdekes hírre bukkantunk az egyik hazai tracker, az Ewerest bejkenetező oldalán:

Ezek szerint a Bigtorrent megszűnt, és átadta a felhasználótáborát az Ewerest-nek?

Mint látható, a hír avval folytatódik, hogy ők nem törlik a felhasználóikat, hanem megbecsülik őket. Ez nagyon szép és követendő példa. De a gond az, hogy az Ewerest nem csak a saját felhasználóit becsüli meg, hanem másokét is:

De lehet, hogy bennem van a hiba, és egyből a legrosszabbat feltételezem. Hiszen mi van ha amit írnak igaz? Mi van, ha minden feltört, és bezárt oldal az Ewerest-et keresi meg, és önként adják nekik a felhasználóik adatait?

Nos nem kellet sokat várnunk a válaszra, ugyanis a Bigtorrent ismét elérhető: https://www.bigtorrent.eu/

Forrásunk elmondása szerint a Bigtorrentnek nem áll, és soha nem is állt szándékában fuzionálni egyik oldallal sem.

Az eddig felhalmozott információk birtokában bátran kijelenthetjük, hogy az Ewerest jogtalanul jutott hozzá a Bigtorrent adatbázisához, és a felhasználók adataihoz. Nem volt nehéz dolguk, hiszen jelenleg is publikus a mentés. De gondolkozzunk el azon, hogy milyen vezetés az, aki másik szerencsétlenségéből húz hasznot?

A bigtorrent felhasználóinak erősen javasolt a jelszavuk megváltoztatása a többi oldalon, és az Ewerest-ről küldözgetett értesítések figyelmen kívül hagyása.